Latte and a Book

Annabelle - Lina Bengtsdotter
Härliga fredag är här & idag blir det en kortare dag på jobbet & sen är jag långledig tom tisdag eftermiddag. Underbart :) Förutom att vi har planerat en dag i trädgården & att min mamma kommer på besök & ska övernatta i helgen, så hoppas jag på en del lässtunder också :)
 
Boken jag ska läsa i helgen förutom att lyssna på Harry Potter kommer bli Störst av allt av Malin Persson Giolito. Hört mycket bra om den & fick hem den i brevlådan i måndags, så den ser jag fram emot att få läsa nu.
 
Vad läser du i helgen?
  
Dags för en recension av boken Annabelle som är en deckare som släpptes i juli & som jag lyssnade på här i början på September.
 
 
Min recension baseras på ljudboken.
 
Annabelle - Lina Bengtsdotter
 
En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.
 
Mina Tankar
 
Jag hade hört mycket gott om den & väntade tills den skulle komma som ljudbok. Jag gillade början på boken, men sen vart det inte riktigt som jag trodde.
 
Hade det varit lite mer fokus kring sökandet på Annabelle så tror jag boken hade varit bättre, för jag tycker det var lite för mycket fokus kring hon kriminalinspektören Charlie. När man läser sammanfattningen så låter den väldigt bra & spännande. Men det fokuseras väldigt mycket kring Charlie & hennes problem.
Jag blev inte så förtjust i huvudkaraktären helt enkelt. 
 
Jag lyssnade klart boken på en dag. Vill man ha en lättläst deckare & inte en för avancerad eller för mycket spänning så tycker jag absolut att man ska välja Annabelle. Slutet ger en liten överraskning som jag inte var beredd på & det är positivt. För min del var detta en OK bok. Jag fick ingen WOW känsla för den...tyvärr. 
 
Jag ger boken 3 lattes av 5
 
 
 
Boken finns att köpas på: Bokus, Akademibokhandeln & kan lyssnas på hos Storytel
Inlägg från Latte and a Book blir uppmärksammad
 
Fick en så trevlig överraskning här på morgonen när jag skulle logga in på bloggen. Mitt blogginlägg Önskar jag hade tid att läsa en bok  ligger på framsidan hos Blogg.se ♥
Kul att det blir uppmärksammat, för jag kände att det var en viktig sak att ta upp. Det är så vanligt man hör eller läser om de som hade velat kunna läsa mer böcker, men att dem aldrig har tid. Men i detta inlägg delar jag med mig vad jag tänker kring detta & hur man gör att få mer lästid när intresset finns i grunden för böcker :) 
 
Har du inte läst inlägget ännu så får du jättegärna göra det & dela med dig av vad du tycker i kommentarsfältet.
Revolutionens Ros - Alice Ekström
Att läsa böcker är en trevlig hobby, men det som gör det ännu bättre är att man får ta del av så många härliga & varierande berättelser. En anna sak som är väldigt givande är att få läsa, dela recensioner & sprida böcker som kommer eller finns på marknaden & låta allt fler få upp ögonen för dem. 
 
Tack så mycket Alice Ekström & Harper Collins Nordic för detta recensionsex.
 
 
Revolutionens Ros - Alice Ekström
 
Drömmar om frihet, kärlek och revolution i en tid då det är allt annat än självklart
Beatrice Hofver är en självständig ung kvinna som driver sitt eget bageri och är känd för sin frispråkighet. En ödesmättad kväll tvingas hon fly från sitt hem i Karlskrona. Hon möter Emil Courtin, en eldsjäl och revolutionär, som tar med henne till huvudstaden. Han visar henne en helt ny värld där kvinnor och män slåss sida vid sida – och där man är fri att älska vem man vill. Det blir början på en enastående resa på jakt efter kärlek, frihet och ett nytt hem.

Året är 1789 och revolutionens vindar blåser från Paris ända till Stockholm, och snart är Bess djupt involverad på mer än ett sätt. När det börjar pratas om kungamord måste hon en gång för alla bevisa att en kvinna kan förändra sitt öde. 
 
Mina Tankar
 
Jag trodde först detta skulle vara nästan som en feelgood bok, en mysig & lättsam läsning. Men oj så fel jag kunde ha.
Var inte alls beredd på all action som den här boken bedrog med :) Det hände saker verkligen hela tiden & det var svårt att släppa taget & sluta läsa. Jag läste ut den nästan på en em/ kväll, hade det inte varit för jag har barn så hade jag läst ut den samma kväll. Men blev istället att jag läste klart den morgonen därefter :)
 
Boken innehåller den starka & envisa kvinnliga karaktären Beatrice som verkligen gjorde allt för sin vän & kärlek Emil. 
Jag trodde jag hade förutspått hur slutet skulle bli & kände att yes, nu blir det som det borde vara. Men slutet bidrar med en tvist som jag inte var helt redo för & även om jag trodde det skulle sluta på ett vis så blev det ett bra avslut. 
 
Boken innehåller både drama, spänning & lite sorg. En fartfylld bok är det :)
 
Jag ger boken 4 lattes av 5
 
 
Boken finns att köpa på: Harper Collins Nordic & Bokus.