Latte and a Book

Annabelle - Lina Bengtsdotter
Härliga fredag är här & idag blir det en kortare dag på jobbet & sen är jag långledig tom tisdag eftermiddag. Underbart :) Förutom att vi har planerat en dag i trädgården & att min mamma kommer på besök & ska övernatta i helgen, så hoppas jag på en del lässtunder också :)
 
Boken jag ska läsa i helgen förutom att lyssna på Harry Potter kommer bli Störst av allt av Malin Persson Giolito. Hört mycket bra om den & fick hem den i brevlådan i måndags, så den ser jag fram emot att få läsa nu.
 
Vad läser du i helgen?
  
Dags för en recension av boken Annabelle som är en deckare som släpptes i juli & som jag lyssnade på här i början på September.
 
 
Min recension baseras på ljudboken.
 
Annabelle - Lina Bengtsdotter
 
En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.
 
Mina Tankar
 
Jag hade hört mycket gott om den & väntade tills den skulle komma som ljudbok. Jag gillade början på boken, men sen vart det inte riktigt som jag trodde.
 
Hade det varit lite mer fokus kring sökandet på Annabelle så tror jag boken hade varit bättre, för jag tycker det var lite för mycket fokus kring hon kriminalinspektören Charlie. När man läser sammanfattningen så låter den väldigt bra & spännande. Men det fokuseras väldigt mycket kring Charlie & hennes problem.
Jag blev inte så förtjust i huvudkaraktären helt enkelt. 
 
Jag lyssnade klart boken på en dag. Vill man ha en lättläst deckare & inte en för avancerad eller för mycket spänning så tycker jag absolut att man ska välja Annabelle. Slutet ger en liten överraskning som jag inte var beredd på & det är positivt. För min del var detta en OK bok. Jag fick ingen WOW känsla för den...tyvärr. 
 
Jag ger boken 3 lattes av 5
 
 
 
Boken finns att köpas på: Bokus, Akademibokhandeln & kan lyssnas på hos Storytel
#1 - Sanna

Åh, jag är så sugen på att läsa "Störst av allt" jag också :) Har hört mkt bra om den!