Latte and a Book

Det Du Inte Vet - Anna Jansson
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus & Storytel
 
I somras hade jag sån tur att vinna en Instagram tävling där jag fick önska en bok utav tre som jag skulle vilja vinna & då valde jag Det Du Inte Vet av Anna Jansson. Boken är Maria Wern bok & jag tror de flesta som läser svenska böcker känner till karaktären Maria Wern. Det här är första Maria Wern bok som jag har läst & det är del 18 i bokserien.
 
 
( För att variera lite från kaffet, så är ju glass & bok en bra kombination också :) )
 
Det Du Inte Vet - Anna Jansson
 
Sensommarvärmen dröjer sig kvar på Gotland. Maria Wern är på fest hos sina nya grannar i Åminne när en explosionsartad brand utbryter i ett hus i närheten. Dådet sätts i samband med en serie inbrott i sommarstugeområdet.

Morgonen därpå försvinner Tomas Hartmans dotter Sofi spårlöst från stranden i Åminne. På uppdrag av Region Gotland utredde hon konsekvenserna av oljeborrning på ön. Försvinnandet sker dagen innan resultatet ska presenteras. Både miljöaktivister och riskkapitalister i oljebranschen väntar ivrigt på hennes svar. Demonstrationerna mot oljeborrning drivs av Rasmus Flöjel, Sofis pojkvän under gymnasietiden. Allt fler ansluter sig till protesten.

Tomas Hartman för en förtvivlad kamp mot tiden för att finna sin dotter. Han vet hur ängslig och sårbar hon egentligen är och hur hårt hon får kämpa mot sina egna demoner.
 
Mina Tankar
 
Först & främst, låt oss titta på omslaget. Visst är omslaget snygg?! :) Det är ofta som jag läser att folk tycker inte det är så fint eller snyggt med bokomslag där personer är med eller ansikte som i det här fallet. Men jag håller inte med om det. Sett många snygga bokomslag med personer på omslaget, så jag kan inte riktigt hålla med om det. 
Jag tycker omslaget är mycket tilltalande & den är både somrig & har en spännande look över sig :)
 
Trots att detta är del 18 i bokserien & jag har inte läst nån av dem andra ännu, så funka det ju jättebra att börja med den här. Jag kände inte att jag hade missat någonting, att man hamnade mitt i en historia. Det tyckte jag var väldigt bra att det går bra att läsa dem som enskilda böcker & att det nödvändigtvis inte måste ske i ordning. 
 
Det här är en perfekt sommardeckare, nu läste jag den iofs i September med spöregn utanför fönsteret men den utspelar sig på sommaren. Jag skulle kanske ha läst den tidigare ute i solstolen. Men det kvittar, jag gillar den jättemycket & det var väldigt lätt att bli indragen & det var svårt att lägga ifrån sig boken. Den var jämn & jag gillar att den inte var förutsägbar, jag kunde inte förutspå hur slutet skulle bli. Det var roligt hur många karakatärer som framstod vara den misstänkta & slutet var en överraskning. 
 
En bra sommardeckare som är enkel att sträckläsa!
 
Jag ger boken 5 latte av 5
 
 
Förlag: Norstedts
Boken finns att köpa på: Bokus, AdlibrisAkademibokhandeln & som ljudbok hos Storytel
.
 
 
 
 
#1 - Christer

Har inte heller läst någon av hennes böcker men kommer nog göra det :)

Svar: Det tycker jag absolut du ska göra :)
Latte and a Book

#2 - Norahsmamma

Alltid kul att läsa din boktips och denna verkar superbra:)

Svar: Roligt att det uppskattas :)
Latte and a Book

#3 - Maya

La genast till den i min lyssnarlista på Storytel!

Svar: Hoppas du kommer tycka om den också :)
Latte and a Book

#4 - Josefine

Åh låter spännande!! Får kanske köpa den!

Svar: Jag rekommenderar den varmt :)
Latte and a Book

#5 - Angie

Har läst denna bok om Maria Wern och den var riktigt bra! Har läst flera i denna serie och har tyckt bra om Alla!

Svar: Jag får se till att läsa fler.
Latte and a Book