Latte and a Book

En boklista
Kom över den här boklistan hos Emelie & tyckte det var en trevlig lista & ville skriva den också :)
 
 
Böcker för mig är:
 
Avkoppling & att komma ifrån stressen & alla "måsten" om det så är bara för en liten stund. Att läsa gör mig lugn. 
 
Just nu läser jag: 
 
Det Du Inte Vet av Anna Jansson med karaktären Maria Wern. Jag har inte läst de andra Maria Wern böckerna, utan jag valde den här boken då jag vann en Instagram tävling :) Har läst 12 kapitel så här långt & det verkar inte som att böckerna hör ihop, utan det är olika mordfall & tror inte det är ett måste att man behöver läsa alla i ordning. Gillar den så här långt :)
 
En perfekt läsplats är:
 
I sommar har favoritplatsen varit på vår nybyggda altan när jag har suttit i solen & läst. Men nu är hösten här & favoritplatsen kommer vara i soffan under en filt :) Alltså det är med hur en perfekt lästplats är, det är svårt att säga. En perfekt plats för mig är isåfall där jag får läsa ifred. Kan sitta var som helst, bara jag känner läsro!
 
En bok alla borde läsa:
 
Harry Potter är ju väldigt älskvärd & är nåt jag aldrig tröttnar på. Jag är 33 år gammal & har man växt upp med Harry Potter så blir man inte för gammal för dessa karaktärer :)
 
Pappersbok eller e-bok:
 
Vanlig bok väljer jag självfallet framför e-bok. Just nu ligger ljudbok lika nära som vanlig bok för min del, för det hjälper mig mycket då jag inte kan ta mig den tiden att sitta ner & läsa. 
 
En bok jag kan läsa flera gånger om:
 
Alltså jag har ännu inte läst om så många böcker, för jag hittar jämt nya eller nygamla böcker som jag inte läst. Men nu i höst & vinter ska jag lyssna på alla Harry Potter böcker & jag har läst de två första för några år sen. Blir en halvdant svar på den frågan. Skulle jag få alla Harry Potter böcker i pappersformat, så skulle jag läsa dem igen trots att jag lyssnat på dem :)
 
Min favoritförfattare:
 
Just nu är det Sofie Sarenbrant, sen gillar jag Cassandra Clare & Sarah. J Maas. Tycker det är svårt att säga att den här författaren är min absoluta favorit, för läser man fler genre så blir ju författarna olika också.
 
Det här skrivs det alltför lite böcker om:
 
Tycker det skrivs mycket om sånt innehåll som jag gillar & mer får gärna fortsättningsvis komma :) Fast en sak jag gärna vill läsa är en liknande historia som Twilight & att Gilmore Girls hade blivit även en bok serie. Hur underbart hade det inte varit?! :) Kanske inte fullt lika många böcker som det finns avsnitt, men jag hade lätt läst om det så hade kommit ett 20 tal böcker. ÄLSKAR den serien & tror det hade blivit lika mysigt att läsa som det är att titta på serien.
 
Den bok som berört mig mest är:
 
A Monster Calls av Patrick Ness är den boken som har berört mig. Den är väldigt lättläst & den är väldigt fin. Man kan tro till en början att det är en bok för barn & kanske det är så...inte vet jag. Men när jag hörde om den, så var jag tvungen att köpa den. Läste den i Juli & det är helt klart en bok som berör. Inte att jag personligen kan relatera till pojken som är huvudkaraktär, men den är så sorglig & fin. Man glömmer inte en bok som den i de första taget.
 
I höst ser jag fram emot att läsa:
 
Oj, vart ska jag börja *haha* Alltså efter att ha läst mycket engelska böcker under vår & sommaren, så ser jag fram emot att läsa mer svenskt. behöver nödvändigtvis inte enbart vara svenska författare, utan översatta böcker. Att läsa engelska böcker tar gärna lite längre tid, även om jag kan engelska så krävs böckerna mer koncentration än när man läser på sitt eget språk. 
 
Harry Potter ska jag som sagt lyssna på, alla böcker & sen har jag hittat svenska kriminalromaner som jag gärna vill läsa. Blir nog överlag spänning & fantasy :)
 
 
 
#1 - Vargnatts bokhylla

A Monster Calls är verkligen bra :)

Svar: Verkligen och tycker absolut det är en bok alla som gillar att läsa bör läsa.
Latte and a Book

#2 - Hanneles bokparadis

läsa ute i dagsljus är det bästa jag vet!

Svar: Ja, det är allt härligt att läsa utomhus :)
Latte and a Book

#3 - Christer Holm

Böcker är bra och får en att kunna bygga upp sin egen värld...

Svar: Det är en bra avkoppling och man får en chans att koppla bort vardagen för en liten stund och hamna i en historia :)
Latte and a Book

#4 - Maya

Åhhh från en bok älskare till en annan ... jag lånar med listan :)
Böcker är underbart och just nu lyssnar jag böcker, då jag har svårt att läsa när jag åker reser och går mycket.
Perfekt när man klipper gräs och gör annat trädgårdsarbete.
Kram Maya

Svar: Ja gör det :) Ljudböcker har varit med räddning det senaste när det har varit svårt att sitta i ro att läsa.
Latte and a Book

#5 - Fröken hauffman

Önskar verkligen jag hann läsa jag med!!

Svar: Du borde läsa mitt andra inlägg där jag delar mina tankar kring detta med att hinna med att läsa :)
Latte and a Book

#6 - Jennifer

Härlig lista 😊

Svar: Tack :)
Latte and a Book

#7 - Norahsmamma

Massa bra tips, tack!!

#8 - Lion's Library

Vilken bra lista, och mysigt bloggnamn du har :)

Svar: Tack ska du ha. Namnet är så passande för mig som är galen i böcker och latte :)
Latte and a Book

#9 - MrsGrono

Vilka bra lästips! Tack! :)

Svar: Varsågod :)
Latte and a Book