Latte and a Book

Revolutionens Ros - Alice Ekström
Att läsa böcker är en trevlig hobby, men det som gör det ännu bättre är att man får ta del av så många härliga & varierande berättelser. En anna sak som är väldigt givande är att få läsa, dela recensioner & sprida böcker som kommer eller finns på marknaden & låta allt fler få upp ögonen för dem. 
 
Tack så mycket Alice Ekström & Harper Collins Nordic för detta recensionsex.
 
 
Revolutionens Ros - Alice Ekström
 
Drömmar om frihet, kärlek och revolution i en tid då det är allt annat än självklart
Beatrice Hofver är en självständig ung kvinna som driver sitt eget bageri och är känd för sin frispråkighet. En ödesmättad kväll tvingas hon fly från sitt hem i Karlskrona. Hon möter Emil Courtin, en eldsjäl och revolutionär, som tar med henne till huvudstaden. Han visar henne en helt ny värld där kvinnor och män slåss sida vid sida – och där man är fri att älska vem man vill. Det blir början på en enastående resa på jakt efter kärlek, frihet och ett nytt hem.

Året är 1789 och revolutionens vindar blåser från Paris ända till Stockholm, och snart är Bess djupt involverad på mer än ett sätt. När det börjar pratas om kungamord måste hon en gång för alla bevisa att en kvinna kan förändra sitt öde. 
 
Mina Tankar
 
Jag trodde först detta skulle vara nästan som en feelgood bok, en mysig & lättsam läsning. Men oj så fel jag kunde ha.
Var inte alls beredd på all action som den här boken bedrog med :) Det hände saker verkligen hela tiden & det var svårt att släppa taget & sluta läsa. Jag läste ut den nästan på en em/ kväll, hade det inte varit för jag har barn så hade jag läst ut den samma kväll. Men blev istället att jag läste klart den morgonen därefter :)
 
Boken innehåller den starka & envisa kvinnliga karaktären Beatrice som verkligen gjorde allt för sin vän & kärlek Emil. 
Jag trodde jag hade förutspått hur slutet skulle bli & kände att yes, nu blir det som det borde vara. Men slutet bidrar med en tvist som jag inte var helt redo för & även om jag trodde det skulle sluta på ett vis så blev det ett bra avslut. 
 
Boken innehåller både drama, spänning & lite sorg. En fartfylld bok är det :)
 
Jag ger boken 4 lattes av 5
 
 
Boken finns att köpa på: Harper Collins Nordic & Bokus.
 
 
#1 - Vargnatts bokhylla

Den har jag inte hört talas om tidigare, tack för tipset! :)

Svar: Hon är en ung författare, 23 år :)
Latte and a Book

#2 - Jennifer

Tack för tipset 😊

Svar: Det var så lite så :)
Latte and a Book