Latte and a Book

Tiggaren - Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrant är en författare som jag har fått upp ögonen för & har nyss börjat läsa hennes böcker.
 
Jag var lite klantig & var inte så uppmärksam när jag valde att läsa Tiggaren först, insåg nämligen inte att den var en del av Emma Sköld serien & att det var dessutom sista delen :) Så det blev att jag börja i andra änden på denna bokserie.
 
 
Tiggaren - Sofie Sarenbrant
 
Minnesstunden är känslosam. En ung kvinna är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden befinner sig en person som intensivt betraktar de sörjande, mån om att själv inte bli sedd.

Samtidigt faller Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörkret, och den enda personen som kan stoppa morden måste göra allt för att stanna i det fördolda.

Mina tankar
 
Det här är en bra bok. Trots att jag började i fel ände, så fick jag ju ett sug att få med mig resten utav serien med Emma Sköld. Visst, vissa saker nämndes från tidigare mord eftersom detta är sista delen. Men jag känner inte att det blev förstört, för det var spännande & boken ger verkligen ett intryck. Ser fram emot att läsa de andra böckerna.
 
Boken var jämn & det var inga stunder där jag tyckte att den var tråkig & långdragen. Hade jag kunnat ägna mestadels utav min tid åt boken, så kunde jag ha läst ut den på en dag. Men jag läste bara nästan utan den, så jag hade enbart lite kvar  som jag läste klart dagen efter. 
 
Sofie Sarenbrant skriver lättlästa böcker, det är inte avancerat på nåt vis & det är enkelt att hänga med fast inte att det är förutsägbart. Läste någonstans om en person som tycker att hon är en av Sveriges bästa deckarförfattare & jag kan förstå den åsikten. Jag kan inte säga själv vad jag tycker ännu eftersom jag har en del författare och svenska deckare som jag ska läsa :) Men mitt första intryck är att jag gillar hennes sätt att skriva & att böckerna är enkla & är i precis lagom långa för att inte det ska bli för långdraget & för mycket onödigt innehåll. 
 
Jag ger boken 4 latte av 5.
 
 
Boken finns att köpa hos: Bokus, Adlibris & Akademibokhandeln