Latte and a Book

Vila i Frid - Sofie Sarenbrant
Ganska snart efter att jag hade läst Tiggaren, så gav jag mig på första delen som heter Vila i Frid. Har inte några av de andra böckerna i fysisk kopia, så de resterande böckerna kommer jag få lyssna på :)
 
Recensionen är baserat på ljudboken.
 
 
Vila i Frid - Sofie Sarenbrant
En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.

Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall.
 
Mina Tankar
Hade faktiskt lite höga förväntningar på den första delen eftersom jag verkligen tyckte om den sista. Men tycker inte den här boken höll samma mått. 
Jag hade problem med att komma in ordentligt i boken, tyckte den var lite rörig för att vara ärlig. Det var många karaktärer att hålla reda på & det är möjligt att det förstörde det lite för mig. Jag gillade den i början, men sen blev det för mycket & jag upplevde inte boken som spännande. 
 
Uppläsaren som är Sanna Sundqvist tycker jag dock är bra & behaglig att lyssna på. Det är visst olika uppläsare fick jag se till denna bokserie på Storytel, så det ska bli intressant & lyssna på de andra. 
 
Trots att jag inte fick samma bra känsla för Vila i Frid, så ser jag ändå fram emot att lyssna på dem andra böckerna. Jag tycker inte det känns rättvist att strunta i att fortsätta bokserien pga att jag inte var lika nöjd med denna :) Chansen finns ju att läsa boken kunde ha gett mig en bättre inblick, kanske hade jag upplevt den mindre rörig & haft lättare att följa de olika karaktärerna om jag hade läst själv. Men att lyssna var inte det lättaste & det var ingen spänning i boken.
 
Jag ger boken 2 latte av 5
 
 
Anledningen till att jag ändå ger boken 2 latte istället för 1 är pga att jag gillade början. 
 
Utgivare: Bokförlaget HörOpp
Boken finns att köpa hos: BokusAdlibris & Akademibokhandeln
 
 
 
 
#1 - Maya

Jag fastnade för Sofie Sarenbrant när jag läste hennes första bok Vecka 36! ... och jag gillar alla böckerna hitills. :) Vivica Sten är med en fantastisk författare... kan inte släppa boken när jag väl börjat läsa den :)

Svar: Ska ta och kolla upp Vivica Sten, har inte läst nåt av henne. Tack för tipset!
Latte and a Book